המתכון: קניידלעאך בסגנון תימני
מי אמר שקניידלעאך חייב להיות רק פולני? ואולי אפשר אחרת?
לא במקום חס וחלילה 🙂 אלא בנוסף .
אז חשבתי, הוספתי, ערבבתי ו…יצא לי טעם מדהיםםםםםםםםם
מוזמנים להתפרע ולדמיין כאילו יצאנו ממצרים…אהה…מתימן :-).
חג פסח שמח ו… מלא חוואיג' 🙂
המצרכים
2 כוסות קמח מצה
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף חוואיג' למרק
1/2 כוס מים לתערובת הקניידלעאך
1 סלרי גבעול + עלים
1/2 ליטר מים למרק הקניידלעאך
כף מלח הימלאייה למרק הקניידלעאך
אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים עד להתרככות
2. מועכים תפוח אדמה אחד לפירה חלק.
3. מערבבים בקערה את קמח המצה, הפירה, 1/2 כף חוואיג' והמים לתערובת הקניידלעאך יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים עיגולים מהתערובת שהתקבלה.
5. מרתיחים את ליטר המים ומבשלים את עיגולי הקניידלעאך בסיר יחד עם קוביות תפוח האדמה שנשאר.
6. כעבור 10 דקות מוסיפים לסיר את החוואיג' והמלח ומערבבים היטב.