המתכון: סושי

המצרכים לאורז:

250 גרם אורז לסושי
375 גרם מים
2 כפות חומץ אורז
1 כף מירין
1 כף סוכר
1 כפית מלח

המצרכים למילוי הסושי:

1 מלפפון
1 גזר
2 עלי כרוב לבן
1 בצל ירוק

1 חבילת אצות נורי

אופן ההכנה:

1. מכניסים את האורז והמים לתוך סיר עם מכסה ומביאים לרתיחה.
2. מרגע הרתיחה מבשלים את האורז במשך 10 דקות ומכבים את הגז.
3. נותנים לאורז לנוח חצי שעה ולא פותחים את המכסה.
4. מערבבים את חומץ האורז, המירין, הסוכר והמלח בסיר קטן ומחממים על הגז עד שהסוכר והמלח נמסים.
5. לאחר שהאורז נח חצי שעה והרוטב התקרר, מערבבים את האורז והרוטב יחד.
6. חותכים את הירקות לרצועות דקות.
7. חותכים את האצה לשניים ומניחים את האצה כשהחלק המחוספס כלפי מעלה
8. מניחים על האצה כף אורז גדושה.
9. טובלים את הידיים במים ומשטחים את האורז על האצה.
10. מניחים את הירקות בקצה הרחב של האצה ומגלגלים את האצה מעל הירקות עד לקצה השני.
11. חותכים את הרול לעיגולים (יוצאים כ-6 עיגולים)

*ניתן לטבול ברטבים לפי הטעם.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!