שקשוקה

המתכון: שקשוקה

מי לא אוהב שקשוקה? קבלו את המתכון לשקשוקה טעימה במיוחד וקלה להכנה 🙂

אני כל הזמן מנסה לשפר את מתכון השקשוקה מבחינת הערכים התזונתיים והטעם שלה. אז לאחר ניסויים רבים (ולא בהכרח מומלצים :@) מצאתי את השילוב המנצח ואותו אני מגישה לכם פה.

מתכון שקשוקה לילדים:

כשאני מכינה את השקשוקה עם התלמידים בחוגים השונים- הם מסתכלים עליי בשוק! אני כל הזמן מקבלות תגובות כמו: מה זה סלרי? אני לא אוהב בצל, שום זה מסריח וכו וכו. כשהם טועמים (רק בגלל הריח המגרה+ אפקט העדר) הם מגלים טעמים חדשים, הם פתאום מתלהבים ואומרים שהם ממש אוהבים את הירקות הללו ושהם הולכים להכין בדיוק כזה עכשיו בבית. הם מספרים לי שהם הכינו מאכלים נוספים עם מרכיבים כמו סלרי ושום. אני ממליצה לכם להתכונן לחוויה חושית- שתחזיר אתכם לטעמים ולריחות של הבישול הביתי.

והנה המתכון לשקשוקה מנצחת:

המצרכים:

1 בצל גדול
5
עגבניות גדולות
1
פלפל ירוק
1
פלפל אדום
1 פלפל צהוב
3 גבעולי סלרי+ עלים
1/4
כוס שמן זית
1
כף מלח הימאלייה
3 שיני שום
מיקס תבליניםכמון, אורגנו, פלפל שחור ועלי דפנה
2
כוסות מים
3
ביצי חופש אורגניות
1 קופסת רסק עגבניות אורגני

 אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים אותו עם השמן במחבת.
2.
חותכים את העגבניות לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים אותן למחבת עם הבצל.
3.
חותכים את הפלפלים לקוביות ומוסיפים גם אותם למחבת.
4.
מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
5.
כשהתערובת רותחת מוסיפים את המלח, האורגנו ומיקס התבלינים.
6.
שוברים פנימה את הביצים ונותנים להן להתבשל באש נמוכה (אפשר לשקשק אותן בפנים).
7. מוסיפים את קוביות הסלרי פנימה (כדי שנרגיש את הקראנצ'יות שלהם כשנאכל)
8.
השקשוקה מוכנה אחרי עשרים דקות מרגע שבירת הביצים.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!





2018-01-18T09:34:23+00:00