המתכון: פלפלים ממולאים קינואה ברוטב עגבניות
נכון, אנחנו רגילים לפלפלים ממולאים באורז אבל הטוויסט המעניין הזה של מילוי הפלפלים בקינואה יוצר עניין, טעם חדש ובריאות מירבית.
ממליצה לכם לאתגר את עצמכם ואת הסביבה שלכם.
יש לי הרגשה שתתאהבו 🙂
המצרכים
כוס קינואה לבנה שטופה היטב
2 עגבניות גדולות ואדומות
1 בצל גדול
1 קישוא
כפית מלח
קורט פלפל
כף שמן
1 גזר גדול
חופן פטרוזילייה
חופן כוסברה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
3 כוסות מים
4 פלפלים בצבעים שונים
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל, העגבניות, הגזר והקישוא לקוביות קטנות.
2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים קלות חצי מכמות הבצל.
3. מוסיפים לסיר חצי מכמות העגבניות החתוכות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל והמים .
4. מערבבים בקערה את הקינואה, הבצל, הגזר, הקישוא והעגבניות.
5.קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
6. חותכים לפלפלים את הראש ומוציאים את הגרעינים.
7. ממלאים את הפלפלים בתערובת הקינואה ומכניסים לסיר עם הרוטב.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הפלפלים בראש שלהם.
9. מכבים את האש לאחר 20 דקות בישול – והמנה מוכנה!