המתכון: שקשוקה

שקשוקה עם טופומי לא אוהב שקשוקה? קבלו את המתכון לשקשוקה טעימה במיוחד וקלה להכנה 🙂

אני כל הזמן מנסה לשפר את מתכון השקשוקה מבחינת הערכים התזונתיים והטעם שלה.
כשאני מכינה את השקשוקה הזאת שלי עם התלמידים בבבתי הספר ובחוגים השונים- הם מתקשים לעכל את זה (תרתי משמע חחח)
לאורך כל ההכנה אני מקבלת תגובות כמו: מה זה סלרי? אני לא אוהב בצל, יש לשום ריח מוזר וכדו', אבל כשהם טועמים (רק בגלל הריח המגרה+ אפקט העדר) הם מגלים טעמים חדשים, מתלהבים מהתוצאה ואפילו אומרים שיכינו שקשוקה כזאת דיוק בבית.
כך, לאחר ניסויים רבים (ולא בהכרח מומלצים 🙁 ) מצאתי את השילוב המנצח ואותו אני מגישה לכם פה.

המצרכים:

1 בצל יבש
5 עגבניות רכות
2 גבעולי סלרי + העלים
1 גמבה אדומה
1/2 חבילת טופו טבעי (מפולי סויה לא מהונדסים)
2 כפות שמן זית
1 כף מלח הימאלייה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס מים

 אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים אותו עם השמן במחבת.
2.
חותכים את העגבניות לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים אותן למחבת עם הבצל.
3.
חותכים את הגמבה לקוביות ומוסיפים גם אותן למחבת.
4.
מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
5.
כשהתערובת רותחת מוסיפים את המלח, השום הכתוש והפלפל השחור.
6.
קוצצים פנימה את הטופו ונותנים לו לספוג את הטעמים באש נמוכה.
7. קוצצים את הסלרי לקוביות ומוסיפים אותן פנימה (כדי שנרגיש את הקראנצ'יות שלהם כשנאכל)
8. מערבבים היטב הכל יחד ומניחים להתבשל כ-10 דקות.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!