המתכון: פטריות פורטובלו במילוי תבשיל קינואה
המצרכים:
1 כוס קינואה
1.5 כוסות מים
1 בצל יבש גדול
2 כפות שמן זית
6 פטריות פורטובלו גדולות
1/2 כוס תמרים מזן מג'הול מגולענים
מצרכים למרינדה:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- מחממים שמן זית בסיר. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.
- שוטפים היטב את הקינואה ומוסיפים לבצל המטוגן יחד עם התמרים.
- מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את האש עד שהמים נגמרים.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל המצרכים של המרינדה.
- טובלים את פטריות הפורטובלו במרינדה.
- מורידים את רגל הפטרייה וממלאים את הפטריות בתבשיל הקינואה המוכן.
- מניחים את הפטריות הממולאות בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.