המתכון: ספגטי ברוטב עגבניות
המצרכים
1 חבילת פסטה מסוג ספגטי/פנה/פוזילי מקמח כוסמין מלא
4 עגבניות גדולות ואדומות
1 בצל לבן/סגול
1 כף מלח הימאלייה
חופן בזיליקום טרי
כף שמן זית
260 גרם רסק עגבניות מרוכז (רצוי בקופסת פלסטיק ולא מקופסת שימורים)
500 מ"ל מים
2 גבעולי סלרי עם העלים
1 גמבה
1 כף אורגנו
אופן ההכנה:
1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הפסטה עד שהיא מתרככת. מסננים ושוטפים במים קרים.
2. קוצצים את הבצל, העגבניות, הגמבה והסלרי.
3. מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את הבצל עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים לסיר את העגבניות, הסלרי, הבזיליקום, רסק העגבניות, הגמבה, המים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים במלח ואורגנו.
6. מגישים את הפסטה בצלחת ואת הרוטב מעל.