המתכון: אבקת מרק טבעית

מה יש בה באבקת המרק שאנחנו מוסיפים לתבשילים שלנו? מהו הערך המוסף שהיא נותנת למאכל?
טעם, ריח וצבע של הירקות מהם מורכבת אבקת המרק.
זהו! רק זה!
אז למה להכניס לאוכל שלנו מרכיבים נוספים מעבר לזה?
כמו למשל מלח בכמויות גדולות, חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטומט ועוד שמות שאנחנו בכלל לא מכירים.

מעכשיו – מכינים בעצמנו אבקת מרק וכך נדע בדיוק מה יש בה 🙂

אבקת מרק טבעית מירקות מיובשיםהמצרכים

1 קישוא
1 גזר
צרור פטרוזילייה
צרור כוסברה
1 פלפל אדום
1 בצל לבן
1 שורש כורכום טרי

אופן ההכנה

1. חותכים את הבצל, הגזר, הקישוא, הפלפל ושורש הכורכום לפרוסות דקות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
2. מניחים גם את הפטרוזיליה והכוסברה בתבנית .
2. מכניסים למייבש מזון למשך 12 שעות (או בתנור על חום של 50 מעלות כשדלת התנור פתוחה קצת למשך כל הלילה).
3. טוחנים את הירקות שהתייבשו במטחנת קפה קטנה.

*שומרים במקרר (לא במקפיא) .

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!