כעכים למימונה

המתכון: כעכים

כעכים למימונה

כי מי לא גדל על כעכים?

כל העדות נוהגות להכין כעכים. הדבר היחידי שמשתנה- זה הכמויות! יש כאלה שיותר ויש כאלה שממש יותר.
על פי המתכון הזה הכעכים יצאו להם פריכים, נושמים ולא דחוסים! פשוט מעדן! כנראה שאחר כך תצטרכו לשמוע את כל המחמאות שיבואו בעקבות הכנת הכעכים 🙂

המצרכים לבצק

2 כוס קמח (מלא, שיפון, כוסמין)
קורט מלח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר קנים אורגני
6 כפות שמן
1/2 כוס מים חמימים

לציפויי הכעכים

1 ביצה
100 גרם שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים את השמרים, המים והסוכר יחד בקערה.
2. מערבבים את הקמח, המלח והשמן יחד.
3. מוסיפים את תערובת השמרים לקערת הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
4. קורצים עיגולים מהבצק ויוצרים טבעות (מגלגלים את עיגול הבצק לצורת נחש וסוגרים את הקצוות).
5. נותנים לבצק לתפוח חצי שעה.
6. מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
7. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.

* הצעה- אפשר לפזר מלח גבישי במקום השומשום.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

  • נקטרינות בקערה

ריבת נקטרינות

  • ריבת שום

ריבת שום

  • שייק צהוב

שייק צהוב

  • שייק סגול

שייק סגול

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!





2017-06-12T14:53:28+00:00