המתכון: לביבות עדשים ומנגולד ללא גלוטן (טבעוני בריא)
המצרכים
בטטה בינונית
125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
1 בצל
1 שן שום קצוצה
1 כף שמן קוקוס
1 גזר
2 עלי מנגולד טריים
1 כף קמח תמי כתום
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מבשלים את הבטטה ומועכים אותה לפירה.
2. מבשלים את העדשים עד להתרככות.
3. קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הקוקוס.
4. מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת.
5. מערבבים בקערה את פירה הבטטה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל. מוסיפים את הקמח והתבלינים.
6. יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים (אפשר גם בעזרת רינג) ומניחים על נייר אפייה.
7. אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה.