המתכון: פשטידת כרובית וברוקולי
המצרכים
שכבת הכרובית:
1 שקית פרחי כרובית קפואה
1 בצל
1/2 כוס מי קוקוס
כוס קורנפלור
כפית מלא הימלאיה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
מעט שמן קוקוס
שכבת הברוקולי
1 שקית ברוקולי קפוא
1 כוס קמח כוסמין מלא
3 כפות טחינה גולמית
1 אבקת מרק טבעית
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית והברוקולי בשני סירים נפרדים
- כשהכרובית רכה מסננים את המים ומוסיפים לכרובית את חלב הקוקוס, הקורנפלור, מלא הימלאיה והפלפל השחור.
- מועכים היטב את הכרובית עד לקבלת פירה כרובית ומערבבים את כל המרכיבים יחד
- חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית
- כשהבצל משחים מוסיפים אותו לתערובת הכרובית ומערבבים היטב
- כשהברוקולי רך מסננים את המים ומועכים אותו לפירה
- מוסיפים לתוך פירה הברוקולי את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- משמנים תבנית בשמן קוקוס ושופכים את תערובת הברוקולי לתבנית ומשטחים
- שופכים את מחית הכרובית מעל שכבת הברוקולי ומשטחים היטב
- מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות