שמענו עליהם בהזדמנויות כאלה ואחרות קרוב לוודאי שקראנו עליהם בכתבה כזו או אחרת ואולי אפילו נתקלנו בהם בסופרמרקט ("במתחם הזה של הבריאים…"), אבל מי הם הסופר פוד, האם הם מצדיקים את שמם המחייב ואיך נשלב אותם באוכל של ילדינו?

אחת המלחמות הגדולות עם הורי שזכורות לי כילדה היא המלחמה על האוכל: "סיימי לאכול הכול מהצלחת", "חייבים לאכול הרבה ירקות", "את לא תגדלי ככה", "איך תתחזקי ותתפתחי?" ועוד ועוד פחדים אמיתיים שנבעו כתוצאה מהיותי ילדה בררנית וסרבנית אוכל חדש ולא מוכר לי.

ובאמת, אחת הדאגות שיש להורים בתחום התזונה של ילדיהם היא שהילדים יקבלו את כל הערכים התזונתיים להם הם זקוקים ושלא יהיה להם חוסר שיפגע בגדילתם ובהתפתחותם התקינה.

רוב ההורים מתמודדים עם ילדים שהמגוון הקולינארי שלהם מצומצם: לא אוהבים ירקות, לא מוכנים לטעום קטניות ועל בשר אין בכלל מה לדבר (חוץ משניצל כמובן!) ובכך בהכרח נוצר פער בין הערכים התזונתיים להם זקוק הילד ובין מה שהוא מקבל בפועל.

אז מה עושים? איך משלימים לילדים את החוסרים שיכולים להיגרם עקב תזונה חד גונית ומצומצמת?

סופר פוד, או בשמם העברי: מזונות על. אלה הם מזונות שמכילים ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו חיוניות, חלבונים, שומנים "טובים", אנזימים, קו-אנזימים ואנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) בכמות גדולה ומרוכזת הרבה יותר מאשר בכל המזונות האחרים.

הסופר פוד יחזקו לילדינו את המערכת החיסונית, ינקו להם את הכבד, יעזרו להתפתחות הגופנית שלהם, יעניקו להם מרץ ואנרגטיות, יתרמו לחידוד החשיבה וכל זה בלי להשאיר עקבות של שומן טראנס או ריסוסים למיניהם.

מי הם הסופר פוד ואיך אפשר לשלבם במזון ילדינו ?

חשוב שנמצא דרכים יצירתיות לשלב את הסופר פוד באוכל של ילדינו על מנת לגרום להם לצרוך אותם:

ספירולינה – זהו שמה של אצה כחולה ירוקה שגדלה באגמים ובנהרות של מים מתוקים. קוראים לה כך כיוון שצורתה כגדילים ספירליים. האצה ממירה בתהליך הפוטוסינתזה את אור השמש לחלבון, פחמימות, חומצות שומן ושאר רכיבי מזון החיוניים לנו. אצות הספירולינה חזקות, שורדות ושומרות על ערכן התזונתי גם בחשיפה לטמפרטורה גבוהה למשל בזמן הובלה ועיבוד. היא מהווה מקור מושלם לחלבון מלא לכן מוכרת גם בשם "מלכת החלבונים". תכולת החלבון שלה היא פי 3.5 יותר מבשר, היא עשירה בברזל ובונה דם באותה רמה של בשר אדום.
מוסיפים כפית שטוחה (30 גרם) של אבקת ספירולינה לשייק פירות שהילדים אוהבים. חשוב לוודא שהילדים יבחרו את הפירות האהובים עליהם כך שטעם הספירולינה לא יודגש מול טעם הפירות.

גוג'י ברי – תותי הגוג'י הם למעשה פרי אדמדם קטן כגודל אוכמנייה הגדל על שיח במזרח אסיה-סין-טיבט. טעמו מזכיר שילוב של תותים וצימוקים. הם מסייעים להגברה של הורמון הגדילה בגוף. הורמון זה אחראי לגדילה תקינה בגילאים מוקדמים של ההתפתחות (0-18), להקטנת מסת השומן, שמירה על מסת שריר, שיפור תפקודו של שריר הלב ופעילותו של המוח. בנוסף, הורמון הגדילה שומר על ההתפתחות הרצויה והתקינה של שלד האדם, של הרקמות ושל האיברים בגוף.

מוסיפים כפית של התותים המיובשים האלה לתוך מנת המעדן של הילד. מומלץ מעדן סויה.

זרעי צ'יאה – זרעים קטנים ושחורים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה, סוג של מנטה, שגדל בעיקר בדרום אמריקה. צ'יה, בשפת שבט המאיה, זה כוח והם באמת מקור לאנרגיה זמינה. כשהזרעים הללו באים במגע עם מים הם הופכים לג'ל כעבור כמה דקות בזכות כמות הסיבים הגדולה שבהם. הג'ל מתרחב בקיבה וגורם לתחושת שובע – דבר העוזר להילחם בתופעת ההשמנה בקרב ילדים.
ניתן להוסיף כף של זרעי צ'יאה לתוך קערת הקורנפלקס עם החלב. מומלץ חלב שקדים

קייל– ירק עם עלים ירוקים שנראה כמו חסה אך למעשה הוא ממשפחת הכרוב. "כרוב על" מכנים אותו בגלל הכמות הגבוהה של ערכיו התזונתיים: מסייע בהורדת כולסטרול, בטיפול בדלקות שונות בגוף, מומלץ לבריאות העור, שיניים, שיער, ציפורניים ובמניעת סרטן. טעמו מזכיר את טעם הכרוב והברוקולי עם מעט מרירות של העלים.
קוצצים את הקייל ומוסיפים אותו לסלט הירקות הצבעוני

שמן קוקוס בכבישה קרה – נמכר בצנצנת. כשהוא במצב צבירה מוצק (בטמפ' שהיא מתחת ל-24 מעלות) צבעו לבן וכשהוא במצב צבירה נוזל (בטמפ' שהיא מעל ל-24 מעלות) צבעו צלול. הוא נגד כולסטרול, הוא מחזק את המערכת החיסונית, מאזן את רמת הסוכר בדם ובכך מסייע בוויסות מחלת הסוכרת, מגביר את קצב חילוף החומרים בגוף ובכך מסייע לירידה במשקל, מגן על השיניים מפני עששת ועוזר לשיפור הזיכרון.
ניתן למרוח אותו על הלחם (כתחליף לחמאה), בקינוחים וכשרוצים לטגן קלות במחבת.

קטגוריות השירותים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!