המתכון: קובנה מקמח כוסמין ושמנים צמחיים

קובנה מקמח כוסמיןהמצרכים לסיר בינוני

10 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר קנים אורגני
1/4 כפית קצח
1 כפית מלח
500 גרם קמח חיטה מלאה
480 גרם מים חמימים
85 גרם שמן קוקוס למריחה

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב בקערה את השמרים, הסוכר ו-1/2 כוס המים.
2. מנפים לקערה את הקמח (הניפוי תורם לאווריריות), מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים פנימה את נוזל השמרים תוך כדי ערבוב הקמח פנימה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
4. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים. תלוי בטמפרטורת החדר).
5. מחלקים את הבצק ל-7 חתיכות, משמנים את הידיים ומעבדים כל חלק לגליל עבה.
6. מעצבים את הגליל בצורה של חילזון כשבסוף הגלגול מכניסים את קצה הבצק לאמצע העיגול.
7. מניחים את כל שבעת העיגולים בתוך סיר ג'חנון בצורה עגולה: 6 עיגולים מסביב והשביעי במרכז.
8. משאירים להתפחה שנייה כשעה ומכניסים לאפייה של שעה בחום של 180 מעלות.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!