המתכון: לחמניות בריאות במילוי פטריות

לחמניות בריאות במילוי פטריותהמצרכים לבצק

2 כוס קמח חיטה מלא
2 כוס קמח שיפון מלא
2 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני
1.5 כפות מלח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר קנים אורגני
3 כוסות מים חמימים
1 כוס שמן
1 ביצה טרופה (אופציונלי)

המצרכים למילוי

2 קופסאות פטריות טריות
1 בצל לבן גדול
מיקס תבלינים: כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מערבבים את השמרים,הסוכר והמים.
2. מוסיפים את תערובת השמרים לשאר מצרכי הבצק.
3. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם יש צורך מוסיפים מים חמימים).
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל.
5. כשהבצל משחים מוסיפים את הפטריות ומיקס התבלינים, ומטגנים כ-3 דקות.
6. קורצים מהבצק עיגולים ומשטחים לפיתה דקה.
7. שמים מעט מהמילוי במרכז הבצק וסוגרים.
8. מניחים את הלחמנייה בתבנית על נייר אפייה כשפתח הלחמנייה כלפי מטה (כדי שהמילויי לא יצא).
9. מורחים ביצה מעל הלחמניות לקבלת צבע מבריק (אופציונלי).
10. אופים את הלחמניות בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה.

* ניתן למלא את הלחמניות במילויים נוספים: זיתים, תירס ועוד.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

דונאטס

שקשוקה

שטרודל תפוחי עץ

קרפ צרפתי

צורות משוקולד

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!