המתכון: ג'חנון כוסמין

ג'חנון

אז איך ג'חנון יכול להיות בגרסא הבריאה יותר שלו? איך זה הגיוני הכלל?
חשבתי הרבה איך אני הופכת את המעדן הזה ליותר בריא, כי  מה לעשות שמתחשק לי ג'חנון כל שבת בבוקר?
אחרי ניסויים רבים – מצאתי את הג'חנון המושלם! ממליצה בחום להתחיל כבר עכשיו כדי שתוכלו לטעום ממנו בהקדם!! 🙂

המצרכים

540 גרם קמח כוסמין מלא
320 גרם מים חמים
100 גרם דבש
10 גרם מלח הימאלייה

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב בקערה את הקמח והמלח .
2. מערבבים את המים החמים עם הדבש ושופכים לקערת הקמח.
3. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
4. כעבור חצי שעה לשים שוב ונותנים לבצק לנוח שעה.
5. כעבור שעה לשים וקורצים עיגולים במשקל של 100 גרם כל אחד (9 עיגולים וחצי) ונותנים לעיגולים לנוח שעה וחצי.
6. כעבור שעה וחצי פותחים את עיגולי הבצק על שולחן משומן בשמן קוקוס לעלה דק.
7. משמנים את העלה בשמן קוקוס ומקפלים לחצי מצד לצד.
8. משמנים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומקפלים את הצד הפתוח לחצי מצד לצד.
9. מורחים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומגלגלים.
10. מניחים את הג'חנונים על נייר אפייה בתבנית אלומיניום או בסיר יעודי לג'חנון כשמתחת לנייר האפייה מניחים פרוסות לחם.
11. מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 70 דקות.

*אפשר להקפיא את הג'חנונים ולאפות במועד מאוחר יותר.

בתאבון 🙂

1). אופים

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!