המתכון: ג'חנון – 7 יחידות קטנות (טבעוני)

ג'חנוןהמצרכים

240 גרם קמח כוסמין
150 גרם מים פושרים
5 גרם אבקת אפייה
1 כף דבש/ סילאן (גדושה)
1 כפית מלח שטוחה

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למעט המים.
2. מוסיפים את המים, מערבבים ולשים. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
3. כעבור חצי שעה לשים שוב ונותנים לבצק לנוח שעה.
4. כעבור שעה לשים וקורצים עיגולים. נותנים לעיגולים לנוח שעה וחצי.
5. כעבור שעה וחצי פותחים את עיגולי הבצק על שולחן משומן בשמן קוקוס לעלה דק. משמנים את העלה בשמן קוקוס ומקפלים לחצי מצד לצד. משמנים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומקפלים את הצד הפתוח לחצי מצד לצד. מורחים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומגלגלים.
6. מניחים את הג'חנונים על דף הפרדה בצלחת ומכניסים למקפיא ללילה.
7. מניחים פרוסום לחם בתחתית סיר תימני ומעליהם את דף ההפרדה עם הג'חנונים, מנקבים את דף ההפרדה ומניחים את הג'חנונים שתי וערב בתי קומות.
8. אופים בחום של 180 מעלות למשך 70 דקות. מתחילים לבדוק אחרי 40 דקות, כל 5 דקות (משתנה בהתאם לחוזק התנור).

למי שאין כוח להכין ורוצה להתפנק, אני מוכרת את הג'חנונים קפואים. לפרטים נוספים ניתן להתקשר למספר 0526989474.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

דונאטס

שקשוקה

שטרודל תפוחי עץ

קרפ צרפתי

צורות משוקולד

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!