אוכלים בריא- תוכנית לימודים שנתית

"דרך החושים" מתמחה בהעברת שיעורי בישול בבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים.  שיעורי הבישול המועברים במסגרת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" מקנים לתלמידים ערכים רבים וחשובים כדוגמת שיתוף פעולה, קבלת השונה, פתיחות מחשבתית, יצירתיות ועוד בדרך מעניינת וחווייתית.

תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" מאושרת על ידי משרד החינוך והמחלקה הפדגוגית של קרן קרב.

במסגרת שיעורי הבישול  לומדים הילדים אודות מאכלים שונים ומגוונים תוך שהם מבשלים בעצמם ונחשפים לטעמים חדשים. תכני השיעורים מפתחים הרגלי תזונה בריאים באמצעות למידה על מרכיבי ואבות המזון.

בנוסף, באמצעות בישול המאכלים, רוכשים הילדים ידע בנושא חגי ישראל, מטעמי עדות, תבשילי עמים ועוד…

בתהליך הבישול עצמו מושג שיפור ביכולת הריכוז, בביטחון העצמי והחברתי וחיזוק היכולות המוטוריות (מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה, חיזוק חגורת הכתפיים ועוד).
כל ילד מקבל את היחס ותשומת הלב להם הוא ראוי, את החום והאהבה הנדרשים ואת הכבוד וההערכה המגיעים לו.
החיוך על פני הילדים, השמחה והאושר המוקרנים מהם – זה מה שמניע אותנו מפעילות לפעילות. בכל פעם מחדש!

בכל שיעור אנו לומדים על נושא אחר ומכינים מאכל אשר הילדים אוכלים ממנו ואף לוקחים הביתה לטעימה של בני ביתם.

משך השיעור 90 דקות (שעתיים אקדמיות רצופות)

 שיעורי בישול בבתי ספר

תכנית לימודי הבישול:

המזון מאפשר לילדים גדילה והתפתחות בשלבים הקריטיים בחייהם ובנקודה זו ממש אנו נדרשים

כאנשי חינוך (הורים ומורים) להקנות להם את כל המידע הדרוש להם על מנת שידעו  "לטפל" בגופם בצורה הטובה, המושכלת והנכונה ביותר.

אוכל בריא יכול להיתפס כמרתיע במיוחד בקרב ילדים. אין זה משנה כמה תסבירו לילדכם מהם הערכים התזונתיים שיש בקינואה, קטניות או ירקות טריים. לצורך ההתמודדות עם סוגיה זו, בנינו ב"דרך החושים" תכנית ייעודית לילדים שמטרתה להכיר להם, לעיתים לראשונה, שלל חומרי גלם ומאכלים בריאים באמצעות כל החושים. כך, תהפוך הכוסמת לקוסמת והטחינה למאכל של גיבורי על.

הורים רבים פתאום מגלים שהילד רוצה מג'דרה לשבת ומושך אותם למדף של העדשים בסופר.

התוכנית המוצעת, אשר זוכה להצלחה רבה, מעבירה את עקרונות התזונה הבריאה ומקנה לילדים כלים חיוניים אשר ינחו אותם בעת בחירת מרכיבי המזון הטובים עבורם ואשר גופם יצא נשכר מכך.

בפעילויות המוצעות בתוכנית "אוכלים בריא", משולבים תהליכים קוגניטיביים (חשיבה רציונאלית ונבונה), תהליכים חברתיים (שיתוף פעולה ועזרה לזולת) ותהליכים רגשיים (הפקת תוצאות אישיות ושינויים משמעותיים בחיים).

תכנית הלימודים נכתבה בליווי צמוד של תזונאית קלינית.

 שיעורי בישול בבתי ספר

בקצרה על מהלך השיעור

באווירת תוכניות וטרנד הבישול מעניק השיעור אתנחתא  של כיף, גיבוש וחוויה עבור התלמידים.

השיעור מועבר באווירה של צחוק ומשחק, תוך שילוב הסברים מקצועיים ומדעיים על המזון, מרכיביו (סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ועוד), יתרונות וחסרונות, מאפייני המזון הבריא והשפעתו, שיטות בישול, שילובים ש"לא הולכים ביחד ("לדוג : פירות לא אוכלים על קיבה מלאה) ועוד.

במהלך השיעור ניתנים הסברים בשילוב הדגמות על התופעות הכימיות והריאקציות המתרחשות במטבח  (לדוג' פעולת ה"נשימה" של השמרים שמודגמת ע"י ניסוי משעשע עם בלון).

מקצועיות בתחום הבישול

למדריכי "דרך החושים" ניסיון מוכח ורב שנים בתחום הבישול, חיבה יתרה למטבח, תשוקה בלתי נשלטת לאוכל ואהבה אינסופית לילדים.

מצרכי המזון בהם נעשה שימוש בשיעורים הינם טריים (נרכשים עד יומיים לפני הסדנא), כשרים (קמח מנופה, ירקות עליים מתוצרת "גוש קטיף"), הפרשת חלה (מהכנה של 1.2 ק"ג קמח), תבלינים לא שגרתיים.

אז… שנתחיל ללמוד?

קטגוריות השירותים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אצלכם את תוכנית הלימוד של דרך החושים? צרו קשר!





ממליצים

תכנית הלימודים "אוכלים בריא" מתקיימת בבית הספר זו השנה השנייה באוריינטציה של אימון לבריאות.
במסגרת התכנית התלמידים לומדים על אבות המזון, חומרי הגלם ומבשלים / אופים / לשים / קוצצים בהנאה רבה.
כל שבוע עובדים על מתכון חדש שאותו הילדים גם מכינים אח"כ עם הוריהם בביתם.
במשוב שערכתי בסוף שנה הילדים גילו שביעות רצון גבוהה במיוחד משיעורי הבישול שמתקשרים לתכנית בי"ס כמקדם בריאות.
אני רואה את שיעורי ההעשרה האלה כתרומה אדירה לאורח חיים בריא בעידן של ימינו.
צוות ההדרכה של "דרך החושים" מגיע מוכן לבית הספר, מקצועי, קשובים לילדים, נטמעים בחדר המורים, משתלבים עם הצוות ולוקחים חלק פעיל בהוואי הבית ספרי.
קיימת מודעות גבוהה לילדים עם רגישויות למזון . יש התייחסות מלאה בתכנית זו לרגישויות ואלרגיות למיניהן: צליאק, לקטוז, שומשום, אגוזים ועוד בהתאם לחוזר מנכ"ל.
מבחינת רויטל כמנהלת התכנית – יש מעקב צמוד אחרי המדריכים, קשובה, זמינה, רגישה לכל בעיה / בקשה ונרתמת לפתור סוגיות העולות מהשטח.
קיים דו-שיח מלא ופורה בין הנהלת בית הספר לבין הנהלת התכנית.
צוות בית הספר, ואני בפרט, נהנים מטעימות המאכלים והסברי התלמידים אודות המאכל השבועי שהכינו : )
ממליצה מכל הלב לכל בית ספר הרוצה להעניק לתלמידיו אפיק חינוכי נוסף

איילה יצחקי, מנהלת בית ספר "עתיד"
רמת גן

איילה יצחקי, מנהלת בית ספר עתיד

ברצוני להודות לרויטל אדמוני ולצוות המדריכות הנפלא שלה, שמלווים אותנו זו השנה השלישית על עבודה מקצועית, חווייתית, המשלבת חומרי גלם מעולים ובריאים עם מידע וסיפורים על תרביות מסביב לעולם, מנהגים, שפות ומאכלים מיוחדים.

בית ספרנו הינו בית ספר לשפות ולתרביות, המחנך לאורם של ערכים הומניסטיים יהודיים ואוניברסליים ומטפח הכרות ושותפות עם תרבויות בעולם. אין ספק, כי אחת הדרכים להכיר תרבויות אחרות הינה "דרך החושים" ו"דרך האוכל".

שיעורי הגסטרונומיה אותם מנחה רויטל, משולבים במערכת השעות של כיתות א'- ז'. מעשירים מאוד את תלמידינו ותורמים רבות להבנתם ולהרחבת הידע שלהם בנושא תרבויות מסביב לעולם. השיעורים כוללים בתוכם למידה על יבשות, אוקיינוסים ומדינות. כל שיעור מכינים הילדים מאכלים המזוהים עם מדינה אחרת ויוצאו עם תוצרים, פרי ידיהם לטעימה אישית ועם דגימה לקחת הביתה.

התלמידים מגיעים לשיעורים מידי שבוע בהתרגשות גדולה ושעה וחצי של עבודה במטבח מסתיימים בעונג ובתוצרת משובחת. רויטל דואגת לילדים הרגישים לגלוטן ומקפידה להביא קמח ללא גלוטן לשיעורים. כמו כן, רויטל העלתה ומעלה את המודעות לאכילת מזון בריא ומנחילה את ערכי התזונה הבריאה לילדם ע"י הסבר והדגמה של תהליכי הכנת המזון שאותם הם רואים בצלחת.

יישר כוח לצוות המדהים של "דרך החושים".

ענת קונקול, סגנית מנהלת, בית ספר הילל רמת גן